Het weer
29 oktober 2020, 09:33
Deels zonning
Deels zonning
9°C
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for april, 2017

Afgelopen woensdag hebben we ons maandelijkse bezoek aan de man met de witte jas gebracht. Vooral in deze tijd van het jaar met zulke temperaturen is het altijd weer geruststellend om te weten dat met de gezondheid en dan voor al met de koppen goed zit. Onze geblesseerde hadden we ook even mee genomen en ons vermoeden werd bevestigd het bleek inderdaad een probleem aan de vleugel te zijn. De dierenarts zag met enkele weken rust toch nog wel toekomst voor deze doffer.

Ook kwam woensdag keurig verzorgd de doffer weer terug die we enige weken geleden verspeeld hadden zodat de ploeg weer compleet is.

Vrijdagavond hebben we dezelfde 24 duiven als vorige week ingekorfd voor de 3e vlucht dit keer vanuit  Heusden Zolder.

De duiven werden zaterdag gelost om 10.00 uur voor de vlucht van 244km. Onze 1ste duif arriveerde om 13.00.59  3 seconden gevolgd door de 2e. Op de clubuitslag was dit goed voor de plaatsen 2 en 3 .Daarna volgden de duiven elkaar vlot op en vlogen er 20 van de 24 prijs.

Onze 1e was de 16 -262 een jaarling doffer uit de zelfde koppeling als onze 1e duif vorige week namelijk 09-097 Theo   Bij Theo Slutter uit Silvolde vandaan X  13-359 bij Tjeerd en Jouke Elzinga vandaan. Dit was opvallend want bij de 1e 13 duiven uit de clubuitslag was dit de enige doffer.  Er vlogen hier 11 van de 13 duivinnen en 9 van de 11 doffers prijs.

 

Timmerje net op é holle fan de man by wa’t jo jo fingers tusken de tosken ha.

Vrijdagavond 11 doffers en 13 duivinnen ingekorft  voor de 2e vlucht dit seizoen vanuit Weert wat voor ons 217 km is. Vorige week hebben we een doffer verspeeld en we hebben een jaarling doffer met vleugelproblemen.

Na dat de buitjes weggetrokken waren kon er zaterdagmorgen 10.00 gelost worden.  Om 12.57 meld de 16-276 zich wat goed is voor een snelheid van 1223 mpm. Dit was de snelste duif die voor het verenigingsconcours stond teen 234 duiven. Het is een dochter van 09-097 Theo x 13-359 een duivin bij de comb Tj en J Elzinga vandaan. Ook in de grotere verbanden doet ze goed mee.

Er vliegen in de club 10 van de 13 duivinnen en 7 van de 11 doffers prijs totaal dus 17 van de 24.

De jongen komen inmiddels allemaal buiten en zo we vandaag zien beginnen ze al aardig te vliegen. Door de week laten we ze morgens los als we weg gaan en roepen we avonds de laatsten weer naar binnen als we thuiskomen.

 

 

Om de moed er nog een beetje in te houden met de huidige tempraturen.

April veranderlijk en guur ,brengt hooi en koren in de schuur.

 

 

Het spel is op de wagen. Vrijdagavond 13 doffers en 13 duivinnen ingekorfd voor de eerste vlucht van 2017 uit Gennep.

Er werd om 12.30 gelost .Na wat getreuzel wordt de 6-268 uit Son of Goldenwing X Lianne als eerste geklokt   om 14.45.47 daarna volgen de duiven elkaar vooral in het begin niet echt snel op . Maar een uurtje later ziet dat er gelukkig beter uit.   Bij de duiven die in het verenigingsconcours staan beginnen we met de 1e ook in het rayon doen we weer leuk mee. Er vliegen er 13 van de 26 prijs.

Door  andere verplichtingen hebben we vrijdag 26 laten inkorven door een clubgenoot. De verwachtingen waren vrijdag nog aardig hoopvol.

Zaterdag begon het wachten tot er om 12.30 gelost kon worden voor een trainingsvlucht vanuit Deventer wat voor ons een afstand was van 103 km.  De duiven behaalden lang de snelheid niet van wat we vooraf ingeschat hadden. Onze 1e duiven zaten er wel redelijk bij maar et verloop was nat als vorige week bij een groepslossing slecht te noemen. In de loop van de middag gelukkig alles weer thuis. Hopelijk gaan ze volgende week als de hele afdeling in 1 keer los gaat beter uit elkaar.

De verbouwing van het hok is op een paar details na klaar.20170409_131927[1]

 

 

Nadat we de duiven vorige week zaterdag nog een keer naar Hoogersmilde  en vrijdagmorgen naar Drachten gebracht hadden zijn er vrijdagavond 26 stuks ingekorfd voor een africhtingsvlucht vanuit Heino.

Afgelopen week hebben we nog een aantal jongen van de kwekers gespeend zaterdag zijn de jongen van de vliegduiven er bijgekomen en komende week nog een aantal van de kwekers, zodat het kweken voor eigen gebruik dit jaar gebeurd is.

Onze groep werd al om 8.30 gelost zodat we voor de koffie al op onze post stonden. Er melden zich 4 duiven tegelijk die ook direct naar binnenstormden.  Toen moest er schrik niet 17 minuten gewacht worden op de 5e en 6e duif(aankomst filmpje). Dit komt natuurlijk door de groepslossing we wonen hier op de kortste afstand buiten de vlieglijn en de duiven raken dan niet uit de groep en vliegen kilometers mee door. Hopelijk wordt dit iets beter als we weer als hele afdeling losgaan en de duiven meer moeten spreiden.

Maar binnen enkele uren waren ze allemaal weer aanwezig. We hebben aan het eind van de middag de meeste jongen naar het jongeduivenhok gedaan en de geslachten gescheiden zodat ze nu op weduwschap staan. Vooral voor de duivinnen was het even wennen dat ze nu verplicht in het hok moeten zitten waar ze anders vrijblijvend naar toe konden.

Volgende week weer een trainingsvlucht voor we over 2 weken voor het echt gaan

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.