Het weer
17 februari 2020, 19:38
Helder
Helder
7°C
vochtigheid: 73%
windsnelheid: 9 m/s ZW
Windstoten: 19 m/s
zonsopgang: 07:51
zonsondergang: 17:50
Meer verwachtingen...
 

Afgelopen week nog een weekje vakantie gehad zodat we wat extra tijd voor de duiven hadden. Maar dan kom je ook probleempjes tegen die er anders niet zijn. Zo zat het hier dinsdagmorgen potdicht van de mist  als dit anders om 6.45 niet verbeterd is gaan de duiven er gewoon niet uit en ben je om 7.30 gewoon klaar. Maar als je thuis bent stel je het uit en zijn de duiven er om 9.00 uur pas uitgegaan  zodat we de hele morgen in de duiven zaten.

Vorige zondag en maandag begonnen de jongen al aardig veer te gooien maar de trainingen en het eten was afgelopen week nog steeds goed. de voorspellingen voor zaterdag waren niet super maar we hebben vrijdagavond toch 52 jongen ingekorfd  voor de vlucht vanuit Weert. Denk dat als we een week zouden overslaan de jongen meteen kaal zullen vallen. We hadden zelf ingeschat dat middags de grootste kans op lossen was en omdat er dan noordwesten wind voorspelt werd hebben we jongen de hele inkorfdag nog voer tot hun beschikking gelaten. Waarvan we achteraf denken dat dit niet had gemoeten.

De jongen werden om 8.10 gelost  en om 10 .40 kwamen er hier al duiven over. Om 10.47 werd onze 2e duif geklokt terwijl onze eerste hier al enkele minuten rondvloog. Ondanks dat we te let waren kwamen de duiven verder redelijk goed af en vlogen er toch nog 25 prijs in de club.

Wat wel op viel dat de duiven geen eten hoefden toen ze thuiskwamen dit werd pas avonds beter ik heb dan gisteren ook gedacht dat ze colie hadden.

Vanmorgen was het allemaal al weer veren in  het hok .We hopen als de weersverwachtingen goed zijn ze volgende wee nog een keer te kunnen inkorven.

 

Leen geld van een pessimist, hij verwacht het toch niet terug.

Leave a Reply

*

Statistieken
  • 107079Totale Hits:
  • 17Hits vandaag:
  • 332Hits gisteren:
  • 56047Totaal aantal bezoekers:
  • 16Bezoekers vandaag:
  • 13Bezoekers gisteren:
  • 128Bezoekers vorige week:
  • 381Bezoekers per maand:
  • 16Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.