Het weer
1 juni 2020, 14:15
Zonnig
Zonnig
21°C
vochtigheid: 31%
windsnelheid: 7 m/s ONO
Windstoten: 11 m/s
zonsopgang: 05:15
zonsondergang: 21:53
Meer verwachtingen...
 

De laatste vlucht dit weekend  door de korter wordende dagen en het warme weer was het afgelopen week puzzelen om de duiven te laten trainen.

Vrijdagavond leek het er op dat het kantje boord zou worden met de regen in Belgie . Ondanks dat toch 46 duiven ingekorfd voor een vlucht vanuit Asse Zelik . We hadden 3 oude duivinnen minder doordat deze de veer al aardig lieten vallen. Ook bij de jongen lag er afgelopen week al wat veer in het hok wat we ook bij het inkorven konden vernemen.

De afdeling besloot om direct naar Duffel  258km te rijden waar om 10.15 gelost kon worden.  Om 13.34.05 wordt de 15-285 uit Lieuwe X Elzinga duivin geklokt wat goed is 1300mpm en de 2e plaats in de clubuitslag tegen203 duiven. Er vliegen er 25 van de 46 prijs.

De 15-285 kwam aan het begin van het seizoen zwaargewond thuis en hebben we door de dierenarts laten hechten .We hebben hem met jonge duiven enkele keren meegegeven als vrachtduif op de natour vloog hij alle keren prijs met als toetje op de laatste vlucht onze 1e duif.  Hiermee is hij ook verzekerd van een plekje voor volgend jaar.

Hiermee breekt ook het stille seizoen aan. We zijn van plan om de hokken drastisch te verbouwen om volgend jaar hopelijk meer plezier uit de hobby te halen.

 

Vraag wat je niet weet en herinder  het als men je het vraagt.

Leave a Reply

*

Statistieken
  • 110932Totale Hits:
  • 17Hits vandaag:
  • 32Hits gisteren:
  • 58148Totaal aantal bezoekers:
  • 15Bezoekers vandaag:
  • 22Bezoekers gisteren:
  • 170Bezoekers vorige week:
  • 15Bezoekers per maand:
  • 22Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.