Het weer
17 februari 2020, 19:04
Helder
Helder
7°C
vochtigheid: 73%
windsnelheid: 9 m/s ZW
Windstoten: 19 m/s
zonsopgang: 07:51
zonsondergang: 17:50
Meer verwachtingen...
 

Afgelopen weekend hebben we de feestavond van de club gehad. We hebben vrijdagavond een jaarlingkeuring door Gert Jan Beute gehad.Op deze avond mocht iedereen 2jaarlingen en een voor hem speciale duif inzenden.Als speciale duif had ik de Blauwe 10 ingestuurd welke al 5 generaties 1e prijswinnaars voortbrengt.

Bij de jaarlingen hadden we van ieder een inschrijfformulier ontvangen met een beoordeling/verwachting van de liefhebber zelf.Nadat Beute de duif gekeurd had werd de beoordeling van de liefhebber op een scherm gezet zodat.We het verschil konden zien.Ik zelf had 2 duiven ingezet welke beide al een 1e in het rayon gewonnen hebben.De 10-302 haalde een 7 en de 10-280 haalde een 8. De winnaar van de jaarlingkeuring werd een geweldige doffer van Tj Dijk met een 8+ .Komend jaar gaan we met deze duiven een speciaal jaarlingen kampioenschap vervliegen.

Zaterdag avond werden de kampioenen gehuldigd .Ook hingen de keuringsverslagen bij de kooien en konden met toestemming van de eigenaar de duiven uit de kooien gehaald worden zodat je met eigen ogen en handen kon zien wat Beute bedoelde.

Ook werden door filmpjes en vragen enkele vrouwen van liefhebbers aan ons voorgesteld.We kunnen zeggen een geslaagd weekend en een stuk promotie voor de duivensport.

Op eigen hok is het rustig de jongen komen goed op en ik probeer in weekenden de duiven alweer zoveel moelijk los te laten zolan dit goed gaat.

 

Leave a Reply

*

Statistieken
  • 107079Totale Hits:
  • 17Hits vandaag:
  • 332Hits gisteren:
  • 56047Totaal aantal bezoekers:
  • 16Bezoekers vandaag:
  • 13Bezoekers gisteren:
  • 128Bezoekers vorige week:
  • 381Bezoekers per maand:
  • 16Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.